Vergaande mechanisering bij het verpakken en sorteren

Verpakken en sorteren vindt dagelijks plaats in verschillende dozen en kratten, afhankelijk wat onze klanten wensen. Om zo efficient mogelijk te werken hebben wij voor de komkommers zoveel mogelijk gemechaniseerd. Alleen het verpakken en sorteren vindt nog handmatig plaats. De ingepakte dozen of bakken worden via een systeem van rollenbanen verzameld, waarna de verpakkingen op de juiste manier op pallets worden gezet. Het handmatig volstapelen van pallets blijft zodoende beperkt tot enkele kleine sorteringen.

Belangrijke aandachtspunten bij deze investering waren het verhogen van de arbeidsproductiviteit in combinatie met arbeidsverlichting en verbetering van werkomstandigheden.

Verpakken wat de klant wenst

Door onze bedrijfsgrootte en de vergaande mechanisering, kunnen we snel inspelen op grotere orders van klanten. Het product wordt verpakt conform de kwaliteitsvoorschriften van onze afnemers en eventueel wettelijke eisen. GlobalGAP vereist dat we ons stipt houden aan hygiƫne procedures en dat het product wordt gecontroleerd op residu.

Ons product is volledig traceerbaar in de handelsketen, dankzij een unieke productcodering en QMS-logistiek, software waarmee de afgeleverde partijen worden getraceerd en gegevens realtime, online opvraagbaar zijn.