Hergebruik van water en meststoffen

De watergift en bemesting vind plaats via een computer gestuurd systeem. Afhankelijk van het teelt stadium en de gewenste groei en kwaliteit krijgen de planten een aangepast bemestingsrecept.

Om verspilling van water en meststoffen te voorkomen gebruiken we het water dat de plant niet gebruikt opnieuw. Zo spoelt er ook niets uit naar het milieu. Om dit mogelijk te maken is geïnvesteerd in een gotensysteem voor de opvang van overtollig water.

         

De plant wordt op een groeimat geplant en krijgt water en mest via een druppelaar. Via de goten wordt het overtollige water verzameld en vervolgens ontsmet ter voorkoming van verspreiding van plantenziekten. Het water wordt vervolgens weer gemixed met schoon water.

Automatisering watergift

De plant ontvangt precies die hoeveelheid water dat noodzakelijk is. Op basis van plantgewicht en hoeveelheid licht doseert de substraatcomputer druppelbeurten. De watergiften en gedoseerde meststoffen worden automatisch geregistreerd. Afhankelijk van de hoeveelheid licht wordt het bemestingsniveau aangepast, zodat de plant voldoende voeding krijgt en de vrucht zijn donkergroene kleur behoudt, waardoor hij langer meegaat.