Polman BV is een  een modern high-tech glastuinbouwbedrijf gevestigd in Erica, Zuidoost-Drenthe. Polman werkt nauw samen met A&A Growers, . A&A Growers zijn gespecialiseerd in de teelt van komkommers voor de Engelse markt. Via de productielocatie’s in Nederland en Engeland worden komkommers geleverd via Thanet Earth aan o.a. Tesco, Sainsbury’s, Aldi en M&S. Thanet Earth is het grootste high-tech glastuinbouw bedrijf in de UK (komkommers, tomaten en paprika’s). Lees meer op de website van Thanet Earth .

De komkommers worden voornamelijk geoogst van half februari t/m half november.  Jaarlijks produceert, sorteert en verpakt Polman BV circa 20 miljoen komkommers .

         

Het bedrijf is gecertificeerd voor GLOBALGAP en Tesco Nurture. Deze  certificeringen zijn opgesteld door onze afnemers om te waarborgen dat zij product afnemen van bedrijven die gecontroleerd en duurzaam produceren. Hiervoor is een apart kwaliteitszorgsysteem opgezet, dat jaarlijks gecontroleerd wordt door onafhankelijke auditoren.

Het verpakken vindt plaats conform de normen van BRC en Tesco TPPS. Beide certificeringen gebaseerd op een HACCP-systeem, waarbij strenge eisen worden gesteld aan voedselveiligheid en traceerbaarheid van gebruikte grondstoffen.